fbpx

Tanker bliver til følelser

Her til morgen vågnede jeg og var i super godt humør – jeg glæde mig til denne dag. Jeg lagde mærke til at jeg havde en god følelse i kroppen og så kiggede jeg lidt på mine tanker – ja jeg kiggede på dem. Jeg var bevidst om hvad der foregik pr. automatik i mit hoved og de tanker der kørte rundt var positive – ‘glæder mig vildt til at lave lækker salat til at tage med til vejfest’, ‘det bliver spændende at hilse på de nye tilflyttere og se deres dejlige barn på 2 måneder’ og ‘Det bliver også godt lige at hilse på alle naboerne’. Men det slog mig pludselig – før var det ikke sådanne jeg tænkte, det ville have slået mig helt ud at vi skulle hjemmefra og jeg skulle forberede noget.

Hvordan ser du på din dag når du står op? Kommer der straks en følelse der ikke er så rar og er du bevidst om de tanker der følger med denne følelse? En rigtig god ide, er at kigge på dine tanker – læg mærke til hvad det er der kører rundt i dit hoved og ikke andet. For det først der skal ske er at du bliver bevidst om hvad det er for tanker du har, ellers kan du jo ikke ændre på dem. Har du lyst til det, så begynd at stil spørgsmålet til hver tanke – er det sandt? Den tanke du kigger på er den sand – og så mærk hvilken følelse det giver. Hvis det er sandt bliver du tung i kroppen, hvis det er falsk bliver du let i kroppen – for så giver du slip på denne tanke.

Rul til toppen